dilluns, 15 d’abril del 2019

Valoració menjador



Benvolguts pares i mares,

Volem conèixer la vostra opinió respecte al funcionament del menjador alhora que us informem sobre els canvis realitzats en la realització dels menús. Us demanem que empleneu l'enquesta seguint aquest enllaç:


Últimament s’han introduït algunes millores als menús del menjador de l’escola per tal d’aconseguir una dieta més saludable, equilibrada i reduïda en greixos. Cosa que considerem primordial per a la salut dels nostres fills i sempre tenint en compte les recomanacions del Departament de Salut que realitza un Programa de Revisió de Menús Escolars on s’avaluen, entre altres coses, la presència de fruita i verdura, l’absència de fregits i precuinats, l’ús d’oli d’oliva... Hem de dir que l’avaluació ha estat favorable i, amb els canvis introduïts, hem obtingut una valoració més positiva pel que ens encoratgem a seguir treballant en aquest sentit.

És per això que us volem informar d’aquestes millores:

- Reducció del número de fregits mensual

- Hem incrementat el número de plats de llegums

- Introducció d’aliments ecològics (alguna fruita, llegums i iogurt)

- Introducció de cereals integrals

- Eliminació de salses, com per exemple la maionesa, que es prenia amb moltes verdures i ara tan sols amb la patata i pèsol.

- Actualment es cuina més a la planxa la carn i el peix, ja que es considera un tipus de cocció més saludable (per exemple, lluç a la planxa amb una picada d’all i julivert amb oli d’oliva verge, que per cert ha agradat molt).

- S’ha millorat la salsa de tomàquet ja que es fregeix a la cuina amb oli d’oliva, per substituir la salsa fregida de llauna. Totes les bases de sofregit per guisats s’elaboren a la cuina sense potenciadors (com ara Avecrem).

- S’ha substituït també, pel que fa a la truita de patates, la base de patata i ceba comprada prefregida i congelada per patata natural.

- Pel que fa al puré de patata, ara s’ha afegit un gratinat amb formatge.

- Els dies que hi ha bistec, hem passat de donar carn picada fregida als nens de P3, P4 i P5 a donar bistec tallat a daus.

Atentament,

LA JUNTA DE L’AMPA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada